Yarim bardak ön maya ( maya yapımını Burdan bulabilirsiniz.)
2 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (haferflocken)
4.5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı ceviz yağı veya zeytinyağı
2 su bardağı kepekli tam buğday unu (Vollkornmehl )
3 su bardağı tam buğday unu
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp su ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yapın. mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. bu ölcüden iki ekmek oluyor. elinize yapışıyorsa un ilave ederek sekil verin. Hamurun yarisini pide seklinde pişirdim.Küçük 3 tane pide cikti ama pide dedim diye pide gibi sanmayın sadece sekil olarak benziyor.Oldukça tok bir ekmek... Pişireceğiniz kalıba veya tepsiye koyup un ve su ile yapacağınız bulamacı sürün tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalanan ekmeğinizi 170 derecede pişirin.Parlak olması için fırından çıkarmanıza yakın ekmegin üzerine yumurta sarısı ve çok az süt ilavesini çırpıp sürün ve 3 dakika sonra fırından çıkarın. biraz uzun sürede pişiyor ama lezzetli bir ekmek oluyor. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim