Gece yarısında mutfağa girmeyi alışkanlık yapan oglumun tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Ev halkını kokusuyla davet edip gece yarısı bu tip yemekleriyle hepimizi sofra başına toplamayı başarıyor. Yabana atılmayacak kadar da güzel yapıyor laf aramızda :)) Mutfagida toplamayı öğrense daha çok izin verecem yemek yapmasına.... Gelelim basit o ama o kadarda lezzetli tarifimize, oglumun anlatımıyla ...
1 kilo tavuk gögsü
1 sogan
1 demet yesil sogan
1 kırmızı dolmalık biber
2 yesil sivri biber
1 cay bardağı haslanmış mısır
1 tutam maydanoz
yarim küçük cay bardağı sıvıyağ ( biz ceviz yağı kullandık )
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ( olmasa da olur )
tuz ve baharatlar
Biberleri soğanı küp seklinde doğrayın. Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın.suyunu cekene kadar derin bir tavada pisirin. Suyu çekince yagini ekleyip, hafif kızartın.soğanı ve biberleride ekleyip soteleyin. Bu işlemleri hep ocağınızın en hızlı ayarında yapın.Soya sosunu ve baharatları ve mısırı ( karabiber,pul biber ve curry )tuzunu soya sosundan sonra ekleyin çünkü soya sosuda çok tuzlu oluyor.Biberleri hala diri iken ince doğranmış yesil soğanı ve maydanozu ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Yemegimiz servise hazır :))
Bugünlerde yoğunluk ve bloğumdan soğumam günlerdir ne tarif ekliyorum nede ziyaretler. usuruma bakma. Tarifin çok güzel ellerine sağlık. İnşallah bugün biriken fotolarımı düzenleme gücüm gelir benimde. sevgiler.
YanıtlaSilne mutlu sana maşallah oğluna da çok lezzetli olduğu belli görüntü süper
YanıtlaSilOğlunuzun eline sağlık Harika ve iştah açıcı olmuş size afiyet olsun :(
YanıtlaSil