Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

21 Eylül 2014 Pazar

Tereyağlı Hasır Ekmek

Ben iyice taktim bu hamurla süslü ekmekler yapmaya :)
Bir Tutam Mutluluk,Bir Avuç Sevgi... Hepsi bu kadar hersey böyle daha güzel...







MALZEMELER :


250 ml.ılık süt ( 1 su bardağı)
45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  limon suyu
aldığı kadar un
125 gr. yani bir paket tereyağının yarisi
Şeker,maya ve 2 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).Bu bir cesit pratik ön maya türü  1 yumurta, zeytinyağı,limon suyu ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim. Yoğurma kabinizin kapağını kapatın. iki katına kadar  mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 1 cm kalınlığında acip  her tarafı tere yağla yağlanır, rulo yapılır. Sonra iki parmak genişliginde dilimlenir.kağıt serilmiş tepsiye  yada kek kalıbına yerleştirilir. Artan hamur üzerindeki hasırı örmek için kullanılır.Hamuru bir parmak genişliğinde yuvarlayıp şekilde görüldüğü gibi örülür ve üzeri hayal gücünüze göre süsleyin.Tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürün. Yumurtayı sürdükten sonra üzerindeki  haşhaşa bulanmış kalpleri yerleştirin. 170 derecede kızarana kadar pişirilir. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.