Ben iyice taktim bu hamurla süslü ekmekler yapmaya :)
Bir Tutam Mutluluk,Bir Avuç Sevgi... Hepsi bu kadar hersey böyle daha güzel...MALZEMELER :
250 ml.ılık süt ( 1 su bardağı)
45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
aldığı kadar un
125 gr. yani bir paket tereyağının yarisi
Şeker,maya ve 2 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).Bu bir cesit pratik ön maya türü 1 yumurta, zeytinyağı,limon suyu ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim. Yoğurma kabinizin kapağını kapatın. iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 1 cm kalınlığında acip her tarafı tere yağla yağlanır, rulo yapılır. Sonra iki parmak genişliginde dilimlenir.kağıt serilmiş tepsiye yada kek kalıbına yerleştirilir. Artan hamur üzerindeki hasırı örmek için kullanılır.Hamuru bir parmak genişliğinde yuvarlayıp şekilde görüldüğü gibi örülür ve üzeri hayal gücünüze göre süsleyin.Tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürün. Yumurtayı sürdükten sonra üzerindeki haşhaşa bulanmış kalpleri yerleştirin. 170 derecede kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim