Bu Tarifi Paylaş
14 Eylül 2014 Pazar
Zerdeçallı Pirinç Salatası
Malzemeleri yapacağınız salatanın miktarına göre ayarlayın. 500 gr. pirinçten büyük bir kase dolusu salata oluyor.
500 gr. ( 2 su bardağı) basmati pirinç tuzlu suda makarna haslar gibi haşlayın. Suyu süzdürün. Sari rengi vermek için 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklenir ve pirinçler sari olana kadar karıştırılır. bu esnada pirinçlerin sıcak olması önemli, yarim cay bardağı sıvı yag 1 adet limonun suyu,kapya biber, yesil biber,yesil sogan ve maydanoz ince doğranıp salataya ilave edin.Tuzunu eklemeden önce kontrol edin, genelde haşlanırken ilave ettiğimiz tuz yeterli oluyor. haşlanmış mısırıda ilave edip karıştırın ve servis tabağınıza yerleştirin.
Etiketler:
SALATALARIM,
YEMEK SUNUM FIKIRLERI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim