MALZEMELER
Hamuru İçin:
1kilo
1 yumurta
Tuz ve su
İçi İçin:
500 gr. haşlanmış ince doğranmış işkembe
1 orta boy kuru soğan
karabiber - tuz - pul biberi
3-4 dis sarımsak
3 yemek kaşığı sirke
Arzuya göre maydanoz
**********
Unun ortasını açıp bir yumurta kırın. Tuz ekleyin. Üzerine azar azar ılık denecek derecede olan su ekleyip yoğurmaya başlayın. Biraz sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. bezelere ayırıp biraz dinlendirin. -
Hamur dinlenirken içini hazırlamaya başlayalım.
Doğranmış işkembenin üzerine ince kıyılmış soğanı, tuzunu ve baharatlarını ekleyin, ezilmiş sarımsağı limon, sirke ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın.
Hamur bezesini açın. Çay bardağı veya yuvarlak kalibla bu yufkadan yuvarlaklar kesin. Hazırlanan bu yuvarlakların ortasına iç harcından koyarak bir sağdan bir soldan katlayarak resimdeki şekli verin.Veya yapabildiğiniz bir şekilde kapatın.
KAPATMA SEKLINE BURDAN BAKABILIRSINIZ
Büyük bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın. su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın. Kurzunuşları kaynayan suya atin, ara sıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın. (tencerenin ağzını kapatmayın.) pişen kurzunuşları kevgirle sudan alın.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Sosunu hazırlayıp servis yapabilirsiniz. Cecen mutfaginda bu tür hamurlar icin hep beyrim yapilir. Yani sos :)
( Beyrim ) Sosu :
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
yarim cay bardağı hamuru haşladığınız su
Servis tabağındaki kurzunuslari bu sosa batırarak afiyetle yiyin :) veya yoğurtla servis yapın.
bloğun kapak fotosu çok güzel olmuş. hayırlı olsun. Tarif çok farklı ellerine sağlık. AFİYETLER OLSUN..
YanıtlaSil