Hamuru ( 4 adet pizza ) için :
1 kilo un
1 cay bardağı ince irmik
1 cay bardağı sıvı yağ
1 paket yas maya veya instant maya
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Bu malzemelerle hamurunuzu yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
Bu hamurla baska pizza cesitlerinide yapabilirsiniz.
Üzeri için olan malzemeler tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Arzu ederseniz balık yerine tavuk etide kullanabilirsiniz.
500 gr somon balığı
Kırmızı ve yesil biber
1 adet kuru soğan
2-3 dis sarımsak
2 adet Domates
1 su bardağı ince doğranmış haşlanmış mantar veya mantar konservesi
Rendelenmiş kasar peyniri ve mozzarella peyniri
Tuz, kekik, karabiber,kırmızı toz biber
Balıklarınızı tuzlayıp baharatlayın. Mayalanan hamurunuzu açıp resimde görüldüğü gibi sırayla ic malzemesini koyun. En üste peynirlerini koyup 200 derecede ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pisirin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim