Bu hamur tarifi bu tip süsleme işlerinde en iyisi :) onun icin hep aynı tarifle calışıyorum...
MALZEMELER
450/500 mi.
42 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurta
3 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ceviz sirkesi ( baska sirkede olur )
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 1 kilo un yeterli oluyor
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.). 3 yumurta, zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. Aktif maya karışımını ekleyin,unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim,biraz elime yapışınca az daha un ekledim.Streç folyo ile kaplayın ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamura istenilen ic malzemeyi koyup kağıt serilmiş tepside istenilen sekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır. Ben kelepçeli kalıp kullandım.
Resimdeki şekili vermek için...
Hamurdan elma büyüklügünde bir parça alın.Peynirli içi koyduktan sonra tekrar düzgün yuvarlak olarak kapatıp,üzerine yumurta sürdükten sonra dövülmüş haşhaşa batırıp, üzerindeki hasır şeklini yaptıktan sonra tepsinin tam ortasına yerleştirin. kenarındaki çiçekleride tıpkı şerit pogaçada oldugu gibi yapılır.
çiçeklerin tam ortasına yine minik toplar yapıp haşhaşa batırıp yerleştirilir.minik topların ortasınada peynirli icten koyabilirsiniz. Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
çiçeklerin tam ortasına yine minik toplar yapıp haşhaşa batırıp yerleştirilir.minik topların ortasınada peynirli icten koyabilirsiniz. Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
ellerine sağlık.. Hepsi ayrı ayrı birtarif olmuş. Birleşmişler çiçek bahçesi olmuşlar. Afyetle ..
YanıtlaSilHarika ellerinize saglik
YanıtlaSilÇok güzel... papatyalar korktuğum kadar zor değilmiş... denemek istiyorum... ellerinize sağlık
YanıtlaSil