Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

9 Ekim 2014 Perşembe

HASAT EKMEĞİ




450-500 ml. süt 
45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta ( 2 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarıları üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 1 kilo un yeterli oluyor.

Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).2 yumurtanın beyazı , zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim.  Az gelirse un ekleyebilirsiniz.
Yoğurma kabınızın  kapağını kapatın.ve iki katına kadar  mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.












6 yorum:

  1. mükkemel olmus elinize saglik ... Ayfer Yildiz

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık maşallah .... Allah nazarlardan saklasın... şaheser.... Sieda'cığım

    YanıtlaSil
  3. çok güzel tarifleriniz kahvaaltılık ekmekçiklerinizi ve köy ekmeyinizi yaptım çok güzel oldu ve alman ekmeyinin altında paylaştım herhalde gördünüz gerçekdende lezzet harıka oldu hepsini deniyecem başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  4. Yaratıcılık muhteşem bir sonuç ortaya çıkartmış.

    YanıtlaSil
  5. Yaratıcılık harika bir sonuç ortaya çıkartmış,. Ellerine sağlık. Görüntüye birtim zaten.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel. :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.