45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta ( 2 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarıları üzerine sürmek için)
2 yumurta ( 2 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarıları üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 1 kilo un yeterli oluyor.
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).2 yumurtanın beyazı , zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim. Az gelirse un ekleyebilirsiniz.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
mükkemel olmus elinize saglik ... Ayfer Yildiz
YanıtlaSilEllerinize sağlık maşallah .... Allah nazarlardan saklasın... şaheser.... Sieda'cığım
YanıtlaSilçok güzel tarifleriniz kahvaaltılık ekmekçiklerinizi ve köy ekmeyinizi yaptım çok güzel oldu ve alman ekmeyinin altında paylaştım herhalde gördünüz gerçekdende lezzet harıka oldu hepsini deniyecem başarılarınızın devamını dilerim
YanıtlaSilYaratıcılık muhteşem bir sonuç ortaya çıkartmış.
YanıtlaSilYaratıcılık harika bir sonuç ortaya çıkartmış,. Ellerine sağlık. Görüntüye birtim zaten.
YanıtlaSilÇok güzel. :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil