Slav ülkelerine özgü bir çorba. Rus ve Polonya mutfaklarında önemli bir yer tutan borç çorbasının Ukrayna kökenli olduğu söylenir. Sıcak ya da soğuk içilebilen bu çorbanın sulu ve kıvamlı çeşitleri vardır.
Ukrayna borş çorbası, sığır eti ve çeşitli sebzelerden (lahana, havuç,patates, soğan ya da domates), özellikle de kök sebzeler ve lahanadan yapılır; çorba kendine has rengini pancardan alır.
Benim tarifim sevgili Samira Mamedova dan kendisine sorduğum sorulara hemen cevap verdiği için çok teşekkür ediyorum.
BORSCH MALZEMELERİ VE YAPILISI :
1 kilo kemikli et
1 orta boy soğan
1 havuç
1 kırmızı pancar
1 büyük patates
1 domates
1 yeşil biber
500 gram beyaz lahana
Tuz, karabiber, pul biber(Damak zevkinize göre miktarını ayarlayın.)
2-3 defne yaprağı
maydanoz
Kemikli dana etini tuz ilave edip pişirin, Piştikten sonra etin kemiklerinden ayırıp, doğrayın. Başka bir tencerede Etle soğanı kavurun.Üzerine domatesi ,biberi ekleyip kavurun. Sonra rendelenmiş havucu ilave edin.Çok ince doğranmış lahanayı ilave edip az kavurup, et suyunu ilave edin. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin, defne yaprağı, pul biberi ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin..Piştikten sonra rendelenmiş ciğ kırmızı pancarı, maydanozu üzerine serpin. Asıl rengi bu şekilde ortaya çıkıyor. Servis esnasında süzme yoğurt veya ekşi krema eklenip dereotuyla süslenir. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım.:))
YanıtlaSilDeğişik ve güzel bir çorba olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine saglik cnm cok güzel bir corba denemek isterim
YanıtlaSiloy ellerine sağlık hele o ateşin karşısında mis mis
YanıtlaSil