"HALGUANE" BİR ÇERKES SİMİDİ
DÜĞÜNLERDE, TOPLANTILARDA ÇAYLA BİRLİKTE SUNULUR. ÖZELLİKLE BAYRAM KAHVALTILARININ VAZGEÇİLMEZİDİR.
1 paket yaş maya ( 42 gr. )
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
yumurta akını hamuru içinde
yumurta sarısı üzerine sürmek için
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı eritilmiş ve ılımış tereyağı
Önce yaş mayamızı parçalıyoruz, üzerine 1 su bardağı ılık suyu ve toz şekeri atıp karıştırdıktan sonra 10 dakika içinde köpürerek kabarmaya başlıyor.
Yoğurma kabınıza unu koyarak havuz yapın, havuzun ortasına ılık sütü, yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyin.
Mayamız köpürdükten sonra (yaklaşık 10- 15 dk sonra oluyor) un havuzuna ekleyip hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurma kısmı diğer hamurlara göre çok zevkli, ılık ılık yumuşacık bir hamur oluyor.
Hamurun kıvamı, toplanınca ve kaba yapışmayacak şekle gelince olmuş demektir.
Hamur kabımızın kapağını kapatıp 1 saat bekletiyoruz. 2-3 katına kadar kabarıyor.
1 saat sonrasında hafifçe unladığımız tezgahımızda hamurumuzdan aldığımız avuç içi büyüklüğündeki parçaları uzun şerit haline getirerek, sonra şeridi ikiye katlayıp burgu şeklini verin, iki ucunu birleştirip simit yapın.
Dilerseniz yuvarlakları tezgahta açıp ortasına peynir ekledikten sonra iki kenarı ortada birleştirerek peynirli de yapabilirsiniz.Cevizli olarakta yapılır.Acuka ve sarımsaklıda çok güzel olur.
Bu halvaneler sarımsaklı olduğu için normalde kahvaltıda değil -akşam yemeğinde salata veya çorba ile servis yapılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizdiğimiz simitlerimizi 20 dk kadar daha beklettikten sonra yumurta sarısını simitlerin üzerine sürün.
190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk kadar pişirerek altının ve üstünün kızardığında fırından çıkarıyoruz, üzerine ıslattığımız elimizle su serpiştiriyoruz (yumuşak olması için) ve afiyet olsun :)
Bu Tarifi Paylaş
24 Şubat 2015 Salı
HALVANE - HALGUANA - ÇERKES SİMİDİ
Etiketler:
cerkes,
cerkes mutfagi,
cerkes simidi,
ÇEÇEN YEMEKLERİ,
Halguane,
halvane,
HAMUR İŞLERİ,
KAFKAS MUTFAĞI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
merhaba sieda nur tariflerinizi severek takip ediyorum özellikle aşamalı fotoğraflı olduğu için simitlere nasıl şekil verildiğini eklememişsiniz şekil verme konusunda başarılı deyilim lütfenn bu tarifi sonraki yapmanızda şekil nasıl veriliyor fotolarını çekip eklermisiniz lütfenn sevgiler
YanıtlaSilSevgili Emine Hanim,malesef sadece bir tane cekmisim. Arzunuz üzerine cektigim tek fotografi ekledim, insaallah bir dahaki sefere tam ayrintili cekerim, sevgiler
YanıtlaSilellerine saglik siedam harika bir tarif yine ..
YanıtlaSiltşkr ederim sieda hnmcım bekliyor olacağım daha detaylısını kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik sieda cnm cok güzel bir tarif
YanıtlaSilHemen denemek istedim ellerinize sağlık yapım aşamalı resimlerini ben de görmek isterim sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık Sieda'cım
YanıtlaSil