Malzemeler: 3 bardak ( ölçümüz büyük cay bardağı ) mısır unu, 1 bardak beyaz un, 500 gr taze Çerkes peyniri veya başka peynir ceşidi 2 adet yumurta, 2 bardak peynir suyu,( ben çökelik yaptığım suyu kullandım ) veya sulu yoğurt bir miktar tuz
Mısır unu ile beyaz un karıştırılıp içi açıldıktan sonra peynir suyu veya yoğurt dökülür, daha sonra yumurta ve tuz da ilave edilerek iyice yoğrulur. Sonra peynirde iyice ufalanarak hamura karıştırılır ve 2 saat kapatılarak bekletilir.
Bilgi icin tesekkürler,eline saglik abla.
YanıtlaSilben olsaydım o senin yaptığın çerkes peynirini kıyamazdım bunun içine koymaya :))))
YanıtlaSilekmek yanında yerdim derdime bak hele
eline sağlık
bende arada yaparim cayin yanina citir citir cok severim ellerine saglik :)
YanıtlaSilellerine saglik sieda
YanıtlaSilHiç yapmadım ama mısır ekmeğinin çok lezzetli olduğunu biliyorum.Ellerine sağlık .güzel görünüyor.
YanıtlaSilReklam güzel olmuş.Tşk ederim
YanıtlaSilSusam ablam peyniri kendim yapinca kiyiyorum iste :) güzel yorumlariniz icin hepinize cok tesekkürler, ayri ayri yorumlara cevap yazamiyorum, sablondan kaynaklanan bir sorun sanirim
YanıtlaSilMutlaka yapmaliyim
YanıtlaSil