Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Şubat 2015 Cuma

Kafkasya Usulü Peynirli Mısır Ekmeği



Malzemeler: 3 bardak (  ölçümüz büyük cay bardağı ) mısır unu, 1 bardak beyaz un, 500 gr taze Çerkes peyniri veya başka peynir ceşidi 2 adet yumurta, 2 bardak  peynir suyu,( ben çökelik yaptığım suyu kullandım ) veya sulu yoğurt bir miktar tuz


Mısır unu ile beyaz un karıştırılıp içi açıldıktan sonra peynir suyu veya yoğurt dökülür, daha sonra yumurta ve tuz da ilave edilerek iyice yoğrulur. Sonra peynirde iyice ufalanarak hamura karıştırılır ve 2 saat kapatılarak bekletilir.
  Yağ sürülen bir tepsiye  veya pasta kalıbına dökülen hamur  180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürülür. Altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Bilgi icin tesekkürler,eline saglik abla.

    YanıtlaSil
  2. ben olsaydım o senin yaptığın çerkes peynirini kıyamazdım bunun içine koymaya :))))
    ekmek yanında yerdim derdime bak hele
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. bende arada yaparim cayin yanina citir citir cok severim ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  4. Hiç yapmadım ama mısır ekmeğinin çok lezzetli olduğunu biliyorum.Ellerine sağlık .güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Susam ablam peyniri kendim yapinca kiyiyorum iste :) güzel yorumlariniz icin hepinize cok tesekkürler, ayri ayri yorumlara cevap yazamiyorum, sablondan kaynaklanan bir sorun sanirim

    YanıtlaSil
  6. Mutlaka yapmaliyim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.