Baharın başlangıcı bence mantarlı tarifler için en uygun olan dönem...
Yapımı en kolay çorba diyebilirim, ama lütfen yapar yapmaz tüketin.
Beklediği zaman aynı tadı bulacağınızı sanmıyorum.
Tencerenize 2 yemek kaşığı tereyağını veya sıvı yağını koyun.250 gr. taze mantarı küçük küçük doğrayın, 1 tane küp doğranmış soganla birlikte soganlar hafif pembeleşene kadar kavurun.3 kasık un ekleyip az daha kavurup, 2 su bardağı süt ilave edin. kıvamına bakin, istediğiniz kıvam olana kadarda kaynamış su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Bu çorbada ben baharat kullanmıyorum, o zaman rengi güzel olmuyor, arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz.10 dakika daha kaynatıp ocaktan alin.Servis yaparken eğer varsa taze yesil sarımsak , yesil soğanı ince doğrayıp çorbaların üzerine serpiştirin.Afiyet olsun.
en sevdiğim çorba..:) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilEllerine saglik cnm hem pratik hem cok lezzetli 👌👌
YanıtlaSil