Sunumu pek havali oldu ama bildiğiniz basit bir pilav :)
1 su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı su
1 büyük havuç
1kücük kase taze ic bezelye veya dondurulmuş bezelye
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz ( tadına bakip tuzunu ayarlayın )
Tereyağında küp seklinde doğranmış havucu soteleyin, bezelyeleri ilave edip biraz soteleyin. Yıkanmış suyu süzülmüş pirincini ilave edip pirinçler şeffaf olana kadar kavurun, hindistan cevizini, tuz, limon suyunu ve suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca altini en aza getirin. suyunu cekene kadar pisirin. Dinlendirdikten sonra pilavınızı karıştırın tanelensin. Istediginiz şekilde servis yapın. Afiyet olsun.
Çok severim bu pilavı. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım,hindistan cevizi rendesi ilginç olmuş tadını çok merak ettim basmati pirinci değilde normal pirinçle yapsam aynı tadı yakalarmıyım acaba ablacım ?😍😘
YanıtlaSil