1 kilo tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
400 ml ciğ krema veya süt ( eğer süt kullanırsanız unu biraz fazla koyabilirsiniz )
3-4 yemek kaşığı un
küçük bir kase rendelenmiş kasar peyniri
Tuz , karabiber
Tavuklarınızı tepsinize yerleştirip tuz ve karabiberini serpin.
küp seklinde doğranan soğanları sivi yağında pembeleşene kadar
kavrulur,tepsiye dizilen tavukların üzerine konulur. Üzerine kaşar peynirini ilave edin.Ciğ kremanın içine un eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.tavukların üzerine dökülür.220 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişirilir. Arada tavuklarınızı alt üst etmeyi unutmayın. Tek sıra olarak dizmişseniz buna gerek yok ama benim gibi üst üste koyduysanız, çevirmeniz gerek yoksa güzel pişmez.Serviste pul biber serpilir.tepsideki sosundan da tavuğun yanına biraz dökülür.
Afiyet olsun !
çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Çok ihtah açıcı...:) Çocuklara yapmam gerek.. Bayılacaklar..:)
YanıtlaSil