Kayınvalidemin Televizyonda çok sağlıklı olduğunu duyup benden sende yaparmısın dediği karabuğday ekmeğim. Yapmam hic banada cesit oldu. Artık arada yaparım :)
300 gr karabuğday unu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı ekşi maya
Su
Hamurunu geceden yoğurup sabah tekrar katlayarak yoğurup unlanmış mayalanma sepetinde 30 dakika mayalanmaya bıraktım.Fırını 230 derecede kapaklı cam kaplarla birlikte ısıttım kapaksız olarak, mayalanmış ekmeği kızgın cam kaplara alıp jiletle kesikler atıp kapağı kapalı olarak 30 dakika, sonra kapakları alıp 200 derecede 20 dakika,180 derecede 10 dakika pişirdim.Bazen kızarması uzun sürebilir. Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kapla su koydum fırın nemini ayarlamak için.
Karabuğdayı bir arkadaşım rejim için kullandığında duydum .Her yerde bulunmadığını duyunca hemen aldım bende yarın pilavını yapacağım. şekli Çok farklı bir bakliyat.Lezzetiinide çok merak ediyorum.Ekmeğiniz çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilEkşi maya yerine yaş maya kulanabilir mi kulanabiliyorsa kac küp?
YanıtlaSilBurdaki ölcüye göre yarim yas maya yeterli oluyor, istediginiz maya ile yapabilirsiniz
YanıtlaSil