Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Nisan 2015 Perşembe

BAKLAVALIK YUFKADAN BURMA TATLISI

Kim icat ettiyse bu baklavalık yufkaları çok iyi etmiş, acil baklava isteyenleri düşündüler galiba :)
1 paket baklavalık yufka
400 gr. dövülmüş ceviz
250 gr. eritilmiş tereyağı
500 gr. toz seker 
Arzuya göre 2 tatlı kaşığı tarcın
Baklavalık yufkaları ben ikişer ikişer sardım. Yufkaya cevizi koyup oklavaya sarın. Sardığınız yufkayı iki tarafından ortaya doğru büzüp oklavadan çıkarıp tepsinize dizin. Bütün yufkalar bitince eritilmiş kızgın yağı  tatlınızın her yerine gelecek şekilde dökün. 190 derecede nar gibi kızarana kadar fırınlayın. Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın.
Şerbeti için 500 gr toz şekeri 2  büyük cay bardağı su ile kaynatın. kıvamı olmaya yakin 3 yemek kaşığı limon ilave edip soğumaya bırakın.









4 yorum:

  1. ellerine sağlık harika olmuş. Sunumuda fotolar süper.

    YanıtlaSil
  2. Bu yufkalar ilk çıktığında yıllar evvel çok yapardım.Çok güzel oluyor.Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Siedam .
    Nefis görünüyor ,baklava yufkası ile yapılan tatlılar pratiliği ile biz ev hanımlarının en lezzetli yardımcısı…
    Afiyetler olsun canım ,sevgiler…

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik cnm süper istah kabartan bir görüntü olmus

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.