Kim icat ettiyse bu baklavalık yufkaları çok iyi etmiş, acil baklava isteyenleri düşündüler galiba :)
1 paket baklavalık yufka
400 gr. dövülmüş ceviz
250 gr. eritilmiş tereyağı
500 gr. toz seker
Arzuya göre 2 tatlı kaşığı tarcın
Baklavalık yufkaları ben ikişer ikişer sardım. Yufkaya cevizi koyup oklavaya sarın. Sardığınız yufkayı iki tarafından ortaya doğru büzüp oklavadan çıkarıp tepsinize dizin. Bütün yufkalar bitince eritilmiş kızgın yağı tatlınızın her yerine gelecek şekilde dökün. 190 derecede nar gibi kızarana kadar fırınlayın. Üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın.
Şerbeti için 500 gr toz şekeri 2 büyük cay bardağı su ile kaynatın. kıvamı olmaya yakin 3 yemek kaşığı limon ilave edip soğumaya bırakın.
ellerine sağlık harika olmuş. Sunumuda fotolar süper.
YanıtlaSilBu yufkalar ilk çıktığında yıllar evvel çok yapardım.Çok güzel oluyor.Ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık Siedam .
YanıtlaSilNefis görünüyor ,baklava yufkası ile yapılan tatlılar pratiliği ile biz ev hanımlarının en lezzetli yardımcısı…
Afiyetler olsun canım ,sevgiler…
Ellerine saglik cnm süper istah kabartan bir görüntü olmus
YanıtlaSil