3 adet patlıcan, 1 bas sarımsak, 4-5 sivri biber, domates,orta yağlı kemiksiz kuzu veya koyun eti ( etin miktarı size kalmış )
Tereyağıyla yağlanmış toprak kabin veya normal tepsinin tam ortasına 1 bas sarımsağı yerleştirin doğradığınız patlıcanları ve soğanları yerleştirin. Üzerine etlerinizi dizin. Sarımsağın kenarına ben etten çıkardığım yağları dizdim.Bolca kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kimyonunu serpip fırına verin. Sobamın derecesi 170 derece civarında, evdeki fırında da ayni derece ile veya daha düşük derecede etleriniz yumuşayana kadar pisirin. Servisten önce közlenmiş biberleride unutmayın. Yanında dürüm ekmegi ve ayranla servis yapın. Afiyet olsun.
DÜRÜM EKMEĞİ Tarifi burda
Sen nasıl bir lezzetsin çiğ çiğ bole al beni ye beni diyor ellerine sağlık cnm benim yanında birde senin yaptığın ekmekler bandına bandına yemek var 👍👌👏👏💕💕💕
YanıtlaSil