400 ml. süt 42 gram.
Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi aldığı kadar un yumuşak bir hamur için 800 gr. un yeterli oluyor.
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).2 yumurtanın beyazı , zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. Unu yavas yavas ilave edin. Az gelirse un ekleyebilirsiniz. Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
İnsan bunlara parçalamaya kıyamz ya ne kadar güzel ve şık görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilCok güzel gercekten insan k6yip yiyemez sanat esri gibi ellerine saglik cnm
YanıtlaSilçok güzel görünüyor bu ekmek allahım yapabilirsem en kısa zamanda denicem ellerine kollarına emegine saglık gerçekten sanat eseri olmuş....
YanıtlaSilNefisss ellerin dert görmesin ☺☺☺
YanıtlaSilhep söylüyorum yaptıklarının herbiri sanat eseri kıyılıp yenmicek kadar güzeller ekmeğin profösorusün sen ablacım :)emeğine sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel olmuş. Tablo gibi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil