Ravent Türkiye de pek tanınmayan bir bitki, Almanya da ise oldukça popüler, hele de simdi tam zamanı. Daha çok bilgi için Ravente burdan bakabilirsiniz
3 yumurta sarısı
2 türk kahve fincanı seker
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
6 fincan un
yarim fincan süt
Bu malzemeyle hamurunuzu yapin buzdolabına koyun.
500 gr. Ravent
Bu arada raventleri soyup temizleyin ve küp seklinde doğrayın.Üzerine 1 fincan toz seker ilave edin.
Puding için
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz seker
1 yemek kaşığı nişasta
3 bardak süt
2 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı file badem
Bu malzemelerle puding yapin, eğer isterseniz hazır puding kullanabilirsiniz. Sürekli karıştırmanız lazim altı tutmasın.
Kremanız koyulaşınca sekerde beklettiğiniz raventlerin suyunu süzüp iyice kurulayın, pudinge ekleyin, karıştırın. bir tasım kaynatıp ocaktan alin.
Buzdolabında beklettiğiniz hamuru kelepçeli kalıba veya tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin.kalıbınızın kenarlarına hamuru düzgünce yerleştirin.Fotoğraftaki gibi
Sonra raventli pudingi hamurun üzerine dökün. 20 dakika 180 derecede pisirin.
3 Yumurta beyazını kar haline gelene kadar çırpın. 3 yemek kaşığı pudra sekerini ilave edip dikkatlice karıştırın. Çırptığınız yumurta beyazını pastanızın üzerine koyup, tüm pastanın üzerine yayın. 25 dakika 160 derecede tekrar fırına koyun. Fırın ısısına dikkat edin yanmasın. hafif pembeleşmesi lazim. Fırından çıkardıktan sonra hafif ilik olunca buzdolabında bekletip öyle servis yapin.Benim gibi acele etmeyip ertesi günü bekleseniz daha da süper olur.
:)
Ne kadar değişik . İlk kez duydum Revent nasıl bir lezzet olaki. tatlı arası mımmm diyesim geldi..Ellerine sağlık ve afiyetler olsun
YanıtlaSilEvet cok degisik bir tadi var, eksiyi sevenler icin süper
YanıtlaSil