Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

22 Haziran 2015 Pazartesi

Fırın Sütlaç



1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su


Su ve sütü tencerenize alıp kaynatın, Kaynayınca yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Pirinçler iyice pisince  şekeri  vanilyayı ilave edip  yarim su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinizine soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin.  sütlaç kaplarının yarısına kadar su olaması lazım .Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun…






2 yorum:

  1. Sunum çok guzel olmuş eminim ki tadı da öyledir, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık.. Çok çok güzell. Ciddi canım çekti.. Fırın sütlacın yanıksı halini çok seviyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.