1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Su ve sütü tencerenize alıp kaynatın, Kaynayınca yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Pirinçler iyice pisince şekeri vanilyayı ilave edip yarim su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinizine soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin. sütlaç kaplarının yarısına kadar su olaması lazım .Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Afiyet olsun…
Sunum çok guzel olmuş eminim ki tadı da öyledir, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilellerine sağlık.. Çok çok güzell. Ciddi canım çekti.. Fırın sütlacın yanıksı halini çok seviyorum
YanıtlaSil