500gr. Taze madımak 1 kase yoğurt(400gr.) 1su bardağı önceden haşlanmış nohut 1orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 6-7bardak kaynamış su veya et suyu 2 yemek kaşığı un
1kaşık tereyağında ince doğranmış madımakları kavurun. Suyunu ve nohudu ilave edip 10 dakika kaynatın. 2 kaşık un ve yoğurdu çırpın. Kaynayan çorbanızdan bir kepçe alıp yoğurtla karıştırıp ılıtın. Sonra kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edin.
Bu esnada karıştırmaya devam edin ki yoğurt kesilmesin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine tereyağında pembeleşene kadar kavurduğunuz soğanları döküp servis yapın. Benim çocuklar çorbanın içindeki nohutları yemedikleri için yağını dökmeden önce blendardan geçirdim :)
Böyle çorbaların üzerine yapılan yağlara bazı yörelerde soharaç denir. Ayrıca madımak olmadığı zaman onun yerine pazı, ıspanak, pırasa veya karalahana kullanabilirsiniz.
Harika bir sunum.. Nefis bir lezzet. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAlmanyada madımağı nerden buldun hemşerim:)
YanıtlaSilTürk marketinde konserve olarak var canim :) Türkiyeden kurutulmus olarak getiriyorum bazende, isteyince bulunuyor yani :D sevgiler
SilZaten Sivaslı dediğin madımak yemeden yaşayamaz. Dünyanın öbür ucunda bile olsa:)
SilBu arada madımağın tohumu varmış. Artık istediğin yere ekebilirsin. Bahçende müsait hani:))
YanıtlaSilInsaallah canim, Türkiyeye gidince sorarim, bulursam mutlaka alirim
Sil