1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu gömleği
1 Büyük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
2 taze soğanın yeşil kısımları
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 su bardağı pirinç
2 taze soğanın yeşil kısımları
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Tencerenize yağı koyup, dolmalık fıstıklarla ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.
Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğerleri ekleyip sürekli çevirerek pişirmeye devam edin.
Sonra yıkanıp süzülmüş pirinçleri ilave edin.
Pirinçleri kavururken ince doğranmış yeşil soğanı , kuş üzümü, kuru nane ve dereotunu,maydanozunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.
1 su bardağı kaynar su ilave edip,kaynamaya başlayınca altını kapatıp demlendirin.
Çözülmüş kuzu gömleklerini bıçakla kesip, içerisine iç harcı koyun.
Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sardırın, sardığınız taraf alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 C fırında nar gibi oluncaya kadar fırınlayın.
Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kuzu gömleği nedir ?
Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 Çay kaşığı kuru nane
1 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Tuz, karabiber,pul biber
Kaynar su
Yapılışı :
Kuzu gömleğini bir kaseye alıp üzerine sıcak su ilave edip çözülmesini bekleyin.Sıcak suda kuzu gömleği normal boyutlarına gelecektir.
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 Çay kaşığı kuru nane
1 Yumurta sarısı
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Tuz, karabiber,pul biber
Kaynar su
Yapılışı :
Kuzu gömleğini bir kaseye alıp üzerine sıcak su ilave edip çözülmesini bekleyin.Sıcak suda kuzu gömleği normal boyutlarına gelecektir.
Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğerleri ekleyip sürekli çevirerek pişirmeye devam edin.
Pirinçleri kavururken ince doğranmış yeşil soğanı , kuş üzümü, kuru nane ve dereotunu,maydanozunu ilave edip, baharat ve tuzunu ayarlayın.
Çözülmüş kuzu gömleklerini bıçakla kesip, içerisine iç harcı koyun.
Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde sıkıca sardırın, sardığınız taraf alta gelecek şekilde bir fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 C fırında nar gibi oluncaya kadar fırınlayın.
Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kuzu gömleği nedir ?
Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim