12 adet küçük boyda dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 cay bardağı zeytinyağı
reyhan taze veya kuru nane
maydanoz
tuz, karabiber, tarçın
1 kesme seker
1 Kase rendelenmiş domates
Arzu ederseniz cam fıstığı ve kus üzümüde ekleyebilirsiniz.
Tencerenize yağınızı koyarak çok ince doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun, önceden ıslattığınız pirinçlerinizi ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesini ilave edin.Tuzunu ve sekeri ilave edin.Pirinçlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.kaynar kaynamaz ocağınızı en aza getirin.Suyunu çektikten sonra, reyhan, nane, maydanoz, karabiber, tarçın ( 1 cay kaşığının ucunda) ve maydanozu da ekleyip demlenmeye bırakın.
Biberlerin sap kısmını çıkartın ve çekirdeklerini ayıklayın.
Fazla bastırmadan biberlerin içlerini harçla dolduralım. Üzerlerine domates yerleştirin.
2 bardak su ve yarım çay bardağı zeytinyağını biberlerin üzerine gezdirerek dökün. 15-20 dakika kadar orta hararetli ısıda pisirin. Soğuduktan sonra servis tabağınıza alin. Afiyet olsun.
bayıldığım bir yemek. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilEellerine salik cnm cok severim
YanıtlaSilBayılırım dolmaya hem de biber dolması olucak illa. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil