Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Şubat 2014 Perşembe

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı




2 su bardağı pilavlık pirinc
5-6 yemek kasigi sıvıyag
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı arpa şehriyesi
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi hindistan cevizi ( hindistan cevizini her pirinc pilavinda kullaniyorum )
4 su bardağı su Tuz

2 su bardağı pilavlık pirinci  tuzlu sicak suda 20 dakika kadar islatin,yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini sıvı yag  ile pembeleşene kadar kavurun. Süzülen pirinci tencereye ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.  seker ve hindistan cevizinide ekleyin  az daha kavurun 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın. Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 15-20 dakika pilavı dinlendirin. Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

1 yorum:

  1. çok severiz ''şehriyeli tereyağlı pilavı ''ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor......

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.