Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

21 Şubat 2014 Cuma

ÇİÇEK EKMEK




1 çay bardağı ılık süt
 1 çay bardağı yoğurt (sulu tarafından) 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı tuz
 1 paket kuru maya veya yarim paket yas maya
 4 su bardağı kadar un
 4-5 yemek kaşığı tere yağı 
ilk önce tere yagini eritip sogumaya birakin.Yogurma kabina unu koyup ortasini havuz gibi acin ve sütü, yogurdu,sivi yagi ve mayayi koyup kenarlarindan un alarak kulak memesi sertliginde hamur yapin. Hamuru 12 esit bezeye ayirin,elinizle veya merdane yardimiyla cay tabagi büyüklügünde acin, soguyan tereyagininin icine daldirin sonra fazla yagini elinizle süzdürün.Kelepceli kek kalibina actiginiz hamurlar üstüste gelecek gibi dizin. 11 bezeyi bu sekilde yaptiktan sonra kalan son bezeyi ortasina yerlestirin. 1-1,5 saat  üzerini bir bezle örterek  sicak bir ortamda mayalanmaya birakin .Mayalanan hamurunuza  kalan tereyagini az isitip  sürün, üstünü susam cörekotu ve hashas, keten tohumuyla süsleyin.180 derecede önceden isitilmis firinda 25-30 dakika pisirin. Firindan cikardiktan sonra dinlendirin. soguyunca dilimleyerek servis yapin.















www.beyhaninmutfagi.com

2 yorum:

  1. oy oy oy sıcacık ev yapımı ekmeğin içi ne bolll tereyağı sürüpde ne de güzel yemesi olur ellerine sağlık canım harika olmuş

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.