Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Şubat 2014 Salı

Etli Nohut


2 su bardağı nohut
2 tane kuru soğan


250 gram kuşbaşı et

2 yemek kaşığı zeytin yağ

1 yemek kaşığı salça

yemek kaşığı  biber salçasi


Yeteri kadar tuz




İki bardak nohutlu ayıklayin yıkayin


 bol suyun içersine iki bardak nohudu koyup ertesine kadar bekleyin

Ertesi gün nohutlarımızı yıkayip ve süzün

Geniş bir tencerenin içine nohutları koyuyoruz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip haslayin

 Baska bir tencerenin içine yağ, kare kare doğrama soğan, kuşbaşı edilmiş et koyup  eti ve soganlari kavurun
Kavrulan etlerimizin üzerine salçalari koyup, karıştırarak biraz üzerine çıkacak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz
diğer tencerede pişen nohutları, etlerin piştiği tencerenin üzerine ilave edin
Çok az tuz koyup, arzuya göre pul biberde ekleyin 20 dakika daha kaynatın. Nohutlari kontrol edin,iyice pismesi lazim her nohut ayni sürede pismiyor.bir kasigin icinde catalla kolayca eziliyorsa pismis demektir.
Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.