Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Şubat 2014 Salı

Hindistan Cevizli Pirinc Pilavi


1 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Su (Kaynamış)
1  Su Bardağı Et Suyu

2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1  Kesme şeker
1 Yemek Kaşığı Hindistan Cevizi

 Pirinci ıslatmak üzere kaba koyduktan üzeri tamamen kapanacak şekilde kaynamış su ilave edin.
Pirinçleri kaynar suda10 dakika kadar bekletin ve sonra suyu süzün.
 Tencereye  tereyag ve siviyag koyun eridikten sonra sulari süzümüs pirinci ekleyin ve pirincler seffaf olana kadar kavurun,kavururken tuzunu ekleyin et suyunun tuzlu olursa tuzu ona göre ayarlayin, et suyunuz cok tuzlu ise tuz koymayin.hindistan cevizi ve bir kesme sekeride ekleyin kavurmaya devam edin iyice kavruldugundan emin olunca suyu ve et suyunu ilave edin.ocagin altini en düsük ayara getirin.suyunun cekmesi bekleyin ve demlenmeye birakin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.