Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Şubat 2014 Pazartesi

KAHVALTILIK ALMAN EKMEKLERi - Laugenbrötchen






19 -20 tane için Malzemeler :
1 kilo un
1 paket yas maya
1 kesme seker veya 1 tatlı kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
Mayayı yarim cay bardağı ilik suda eritin,eridikten sonra sekeri ve tuzuda ekleyin.
Ununu ekledikten sonra unun kalitesine göre ilik suyu ekleyerek ele yapışmayan ve formunu kolayca verebileceğiz bir hamur elde edin.Benim kullandığım un  tas değirmenden organik tam buğday unu, yaklaşık olarak 1 kilo un için 3 su bardağı su yeterli oluyor.Hamurunuzu yaptıktan sonra 30 dakika mayalanmaya bırakın. 30 dakikanın sonunda tekrar yoğurun. Mayalanan hamurlarınızdan mandalina büyüklüğünde parcalar koparıp sekil verin ve bir bezin üzerine dizin.Tekrar 50- 60 dakika mayalanmaya bırakın. Bu işlemleri yaptıktan sonra 2 Litre suya 6 çorba kaşığı karbonat atıp eritin  sonra kaynatın.60 dakikanın sonunda mayalanan ekmeklerinizi bu kaynayan suyun içine atıp bir kevgir yardımıyla alt üst ederek 30-40 saniye kaynatın.Dikkat edin bu esnada köpürmeler oluyor, elinizde yakmayın :)
Bu arada firininizi  200 derecede ısıtın.Eğer sıcak hava ayarında yapacaksanız 190 dereceye getirin.
karbonatlı suyun içinden çıkardığınız ekmekleri firin kağıdı serilmiş tepsinize çıkarın. üstlerini mutfağınızda bulunan en keskin bıçakla kesip, iri tuz ,susam, keten tohumu veya haşhaş tohumunu serpin. 20 dakika kadar pisirin. üstlerinin güzel kızarması lazim. Afiyet olsun.
Not : Eğer buzluga koymak istiyorsanız üzerine tuz eklemeyin.
Aksamdan hamurunuzu hazırlayıp, sabah kahvaltısını taze tazede yapabilirsiniz.




30 dakika mayalandıktan sonra

                                     

                                                                        20 adet çıkıyor
 2 Litre suya 6 çorba kaşığı karbonat atıp eritin


                                      
                                                   Karbonatlı suda hamurları haslarken












10 yorum:

  1. çok çok çok beğendim. Not aldım. İnşallah denemeliyim. Tarif için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, degisik ekmek tatlarini seviyorsaniz mutlaka deneyin

      Sil
  2. bu haldım gibi pişmiş sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen öyle :) biraz daha az suda tutuyoruz

      Sil
  3. Herzaman ki gibi harikasınız..tarifi en yakîn zamanda deneyeceğim inşaallah )) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Siedaciğim.... diyecek söz bulamiyorum.... sizi takip ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum....değişik ekmek tarifleri çok ilgimi çeker hep.... bunu da denemek istiyorum... karbonatlı suya atilması enteresan... ben de bu gün ekşi mayalı biberiyeli ekmek yaptim... bir ara fotoğraflayinca göstermek istiyorum sana... ellerin dert görmesin inşaAllah

    YanıtlaSil
  5. bu ekmeğin tadını seviyorum çok yemiştim ama suda haşlanarak yapıldığını bilmiyordum çok güzel teşekkürler ellerine sağlık:)) bahriye'nin mutfağı

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik siedam cok güzel olmus tarifini en kisa zamanda yapmak isterim

    YanıtlaSil
  7. Anlatım çok iyi paylaşım için teşekkür ederim denemek lazım .

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.