Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

20 Şubat 2014 Perşembe

KARINCA YUVASI PASTASI (Ameisenhaufen kuchen)

RUS MUTFAGINDAN-Ismini pek begenmedim ama tadi güzel :)





1 yumurta
1 cay bardagi süt
1 paket vanilya
1 cay bardagi toz seker
80 gr. tereyag ( oda sicakliginda)
Bu malzemelerin hepsini cam bir kaseye koyup  icinde su kaynayan tencerenin üstüne koyun ve cirpiciyla karistirarak seker ve tereyagin erimesini saglayin




Tereyag eriyince yarim cay kasigi karbonati ekleyip karistirin.ocagin altini kapatin ama kase sicak suyun üstünde dursun.iki dakika sonra suyun üzerinden alin.






Yavas yavas unu ekleyin, resimdeki bardakla 2,5 bardak un yeterli oluyor


ikinci bardak unuda cirpiciyla karistirin, kalan yarim bardak unu ekleyip elinizle kati bir hamur olana kadar yogurun.




Yaptiginiz hamuru dörde bölün ve az sekil vererek strec folyo serimis bir tabakla buzluga koyun yarim saat bekleyin, sertlesmesi lazim.Rendelemek  daha kolay oluyor.



                                      

Buzluktan cikardigimiz hamuru rendeleyerek kagit serilmis tepsiye döküp,180 derece isinmis firinda 15- 20 dakika kizartin, cok fazlada kizartmayin yoksa cok sertlesir.Bir firin tepsisine 2 parca rendelenmis hamur tam geliyor.Diger iki parca hamuruda rendeleyip buzdolabina koyun,hazir olsun.Firindan cikan hamurlar hafif soguyunca merdane yardimiyla biraz daha kücültün.Cok un gibi yapmayin agiza gelecek gibi olsun.Cevizleride ( 200 gr.) merdane ile  ufaltin ve büyükce bir kasede hepsini birbirine karistirin.
2 kutu yogunlastilirilmis sütü, (süt receli ) eger pismemis halde aldiysaniz 2 saat kaynayan suyun icinde  kutuyu hic acmadan pisirin,hazir pismis olarak alinmissa o zaman sadece 20 dakika sicak suda isinmasini saglayin.ve sicak sicak yaptiginiz hamur -ceviz karisimina döküp iyice karistirin.


2 saat kaynayan suyun icinde duran yogunlastirilmis süt karamel rengini aliyor.

Kalip olarak kullandiginiz kabin icine strec serin, kolay cikmasi icin,kalibin icine karisimi dökün  kasigin tersiyle bastirarak ve düzelterek yerlestirin kabinizin kapagini kapatin ve 2 saat buzdolabina koyun.2 saatin sonunda  Pasta tabaginiza ters cevirin.Ben ertesi gün cikolata rendesiyle süsledim. Ama 2 saatte yeterli oluyor.








3 yorum:

  1. Biraz aşamalı bir tatlı faka sonuç güzel görünüyor .ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Daha önce hiç yemediğim gibi duymadığımda bir pasta tarifi biraz uğraştırıcı gibi ama eminim bu değişik tarifinin tadı enfestir yakın bir tarihte günüm var yapmaya çalışacağım
    Ellerine kollarına sağlık....

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve özel olmuş denemeliyim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.