Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

8 Şubat 2014 Cumartesi

Nohut Mayalı Ekmek





1/2 bardak nohutu havanda veya rondodo parçalayın
2 bardak şişe suyu, kaynatılıp biraz dinlendirilmis (8-10 dakika)
1 çorba kaşığı organik tam buğday unu 
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı seker
Nohutları kırdıktan sonra, temiz cam kavanozun içini bolca kaynar suyla iyice çalkalayın ve içine nohutları tuzu,sekeri ve unu ilave edin. ilik suyu kavanoza ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın.Koyu kivamli olan karisima yavas yavas karistirarak karnar suyu ekleyin. Kavanozun ağzını kapatıp kalınca bir battaniye ile sarın. Evin en sıcak köşesinde tutun. Bu maya sürekli ılık olmalı olmassa tutmuyor. 19-20 saat sonra mayanızı kontrol edin. Mayanız resimdeki gibi olduysa 2 parmak kalınlığında köpük varsa olmuştur.Mayayı süzüp nohutları atın. Nohutlu suyu ekmek hamurunun içine kullanmaya başlayabiliriz.
Mutfağı saran "kötü" koku ve bol köpük mayanın aslında gayet iyi durumda olduğunu göstermektedir.
Elenmiş 2 kilo unun ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa süzülmüs nohut mayasini, tuzu koyarak, poğaça hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, mayalanması için 1 saat dinlendirin. Hamur kabarınca yağlanmış bir kalıba veya tepsiye dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan veya tepsiden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.



3 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık... benim anneciğim de yapardı nohut mayalı ekmek Sieda'cığım...çok güzel oluyor biz nohutlarınıda ekmeğin içinde bırakıyoruz süzmüyoruz... senink8nin görüntüsüde güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Siedacım ancak yorum yazabiliyorum sana..ayyyy bugün mutfak beni yedi ben de onu..çok yoruldum ama tatlı yorgunluk tabiki..nohut mayalanmasından haberim yoktu vallahi..deneyeceğim zaman ilk bakacağım tarif bu sitede elbette..eline kkoluna sağlık..nefis olmuş...) sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.