Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Şubat 2014 Perşembe

Paşa Böreği




Paşa Böreği (Ege bölgesi -AYDIN iLiNE Ait)
Gerekli mazlemeler:
Hamur için malzeme:
2 tane yumurta,Un su
İç malzeme:
1 tane kuru soğan
Yarım kilogram kıyma
1 su bardağı ceviz
Birkaç dal maydanoz
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
Üzeri için malzeme:
Bir su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için bir miktar sıvı yağ
Paşa böreği tarifi:
Hamur malzemelerini bir kabın içine koyun ve kulak memesi yumusakliginda un ve su ilavesiyle hamuru yoğurun.
Hazır olan hamuru 4 parçaya bölün.Tavaninizin büyüklügüne göre beze sayisini cogaltabilirsiniz.
Hamur parçalarını tabak büyüklüğünde merdana yardımı ile açın ve kızgın yağ dolu bir tencerede önlü arkalı iyice kızartın.
İç malzemeleri kiyma ve sogani bir tavaya koyun ve kavurup, üzerine dogranmis maydonozu ve karabiberi cevizi,ekleyip harmanlayin, ılıması için kenara ayırın.
Büyük bir tencereye yarı su yarı et suyu veya tam su koyup ,Kayanayan suyun içine kızarttığınız hamurları atın ve birkaç dakika kaynatıp suyun içinden alın ve suyunu süzmesini sağlayın.Haşladığınız kızarmış hamurları borcam tepsiye 2 tane üst üste gelecek şekilde koyun. Kıymalı harcdan en son yufkanın üzerine koyun. Kıymalı harcın üzerine yine 2 tane haşlanmış kızartılmış hamuru koyun ve kapatın.üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını gezdirerek dökün ve onunda üzerine kırmızı pul biber serpip, yakılmış tereyağı gezdirin.


1 yorum:

  1. Canım kayseri yağlaması gibi sanki.. Ne kadar zengin bir börek olmuş. Afiyetler olsun yiyenlere

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.