Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

14 Mart 2014 Cuma

AÇMA TADINDA EKMEKLER





5oo ml süt
1 cay bardağı siviyag
1 yemek kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
1  kuru maya veya yas maya
1 kilo un
Sütünüzü ilitin maya, seker ,sivi yag ve tuzu ekleyip karıştırın.Ununuzu da koyup hamurunuzu yapin ve mayalanmaya bırakın. Yağlanmış  kelepçeli kalıbınıza koyup, son seklini verin ve   tekrar 1 saat  mayalanmaya bırakın.Mayalanan ekmeğinizin üzerine yumurta sarisi sürün.180 derecede kızarana kadar pisirin. Afiyet Olsun...






4 yorum:

  1. ne hoşşş ne albenili bir ekmek olmuş buu.:)
    emeğinize sağlıkk..
    yemelere kıyılmayacak türden..:)
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. Maşallah demesek olmaz. Koruyun kendinizi. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bebeğim varken yapamam bunu ancak gece yarısı olabillir :)
    Ellerinize sağlık ara sıra okuyun kendinizi nazar değebilir!

    YanıtlaSil
  4. yerim senin fiyonkunu ben yerim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.