Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Ekim 2014 Cuma

Cevizli İçli Köfte




600 gr. ince köftelik bulgur
100 gr.irmik
Oda sıcaklığındaki su ile bulgurunuzu ıslatın,suyu fazla kaçırmayın,bulgurunuz beklerken,ic harcinizi hazırlayabilirsiniz.
Annem gecen sene Türkiye ye geldiğimde  baska bir  köfte yaptı ilk önce böylede olurmu dedim ama değişik olmuştu bunuda paylaşiyim dedim.
************************
Annemin Tarifi :500 gr. ince bulguru hafifce ıslatıp,tuzunu ve salçasını ekledikten sonra , 300 gr tavuk kıyması ekleyip yoğurun. Bende ilk duyduğumda anneme dedim koyma içine tavuk kokacak diye ama :)
Gerçekten hic hissedilmiyor denemenizi tavsiye ederim.



***************************
500 gr. Kıymayı   kendi suyunu bırakıp cekene kadar kavurun,2 adet  ince doğranmış kuru soğanı ekleyin.Soganlar iyice  kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı salca ve 1 yemek kaşığı aci biber salcasinida ekleyip kavurmaya devam edin, tuz, karabiber ,kimyonu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Biraz dinlendikten sonra iri dövülmüş cevizleri ekleyip soğumaya bırakın. Hazırladığınız ic iyice soğuduktan sonra  köftelerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.
Bulgurumuz yeteri kadar  yumuşadı simdi disini hazırlayabiliriz.2-3 yemek kaşığı un,tuz,çok az pul biber ve 1 kasik  domates salçası ve su ekleyerek yoğurmaya başlayın. kıvamının olup olmadığını kontrol için denemeler yapin. birbirini tutması lazim,içinde irmik olduğu için haşlarken parçalanma ihtimali yok denecek kadar az.
Köfteleri yapmak için elinizi hafif suyla ıslatarak iki ceviz büyüklüğünde parcalar koparın.ve köftenizi parçalamadan oymaya başlayın ve soğumuş olan harçtan koyup kapatın.Malzemeniz bitene kadar ayni işlemi yapmaya devam edin.
Derince bir tencerede suyunuzu kaynatın tuzunu da atin.köftelerinizi içine atıp 9- 10 dakika pişirin. Pişen köftelerinizi bir kevgir yardımıyla servis tabağınıza alin. Sosunu iki türlü yapabilirsiniz. Tereyağınızı erittikten sonra az salca ilave edip köftelerinizi bu yagin içinde hafifce soteliye bilirsiniz veya haşlanmış köftelerinizi servis yaparken üzerine dökebilirsiniz. Yada hic haşlamadan kızartıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.





6 yorum:

  1. oy oy çok canım çekti.. olsada yesek. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok severim ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. güzel olmaz mı hiç anne eli değince harikulade olur

    YanıtlaSil
  4. Yemesini çok severim.. Ama kendim hiç yapmadım canım.. Ellerine sağlık.. :)) Niyetim var denemeye.. inşallah beceririm..:))

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık çok güzeller ;)
    Bende denemek istiyorum ;)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik cnm epeydir yapmadim bende

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.