Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Ekim 2014 Cuma

KAHVALTILIK EKMEKCiKLER

Bu ekmekleri çok seveceksiniz. Yumuşacık tadına doyulmaz....





1 kilo un ( Ben tam buğday unu kullandım, secim size kalmış )
1tatli kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pekmez
1 paket yas maya veya kuru maya
Ilık su
 Bu malzemelerle hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın, Mayalanan hamura yarim su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağı ilave edip  hamur yağı tamamen çekene kadar yoğurun. avucunuzun içine sığacak kadar bezeler alıp tepsiye dizin.  1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştırıp üzerlerine sürün.keskin bir bıçakla üzerine kesikler atin. Arzunuza göre susam,çörek otu,haşhaş, keten tohumu veya rendelenmiş kasar peyniri serpin. En az iki saat tepside mayalanmaya bırakın. Hamurlar iki misli olunca 200 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.









1 yorum:

  1. Harika bir ekmek kesinlikle drnemeliyim ellerine saglik

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.