Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

4 Mart 2014 Salı

CUPCAKE

Seker hamurlarini ve gida boyalarini hic sevmiyorum ama kizimin israriyla seker hamurunu yapmayi denedik sonuc güzel ama gercekten cok gereksiz bir yiyecek, üstelik o kadar ugrasiyorsun, görsel olarak güzel olabilir ama degmez.Bu benim fikrim :) 
Lokumla yaptiginiz seker hamuruna istediginiz rengi ekleyerek cupcakelerimizi süslüyoruz.
Önce muffinlerimizi yapiyoruz.
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tercihe bağlı olarak 1 su bardağı damla çikolata yada 1 su bardağı ceviz  veya findik eklenebilir
Şeker ve yumurta beyaz renk alana kadar çırpılır. Süt,yağ ve vanilya eklenerek bir süre cirpilir.. Un,kabartma tozu da eklenerek karıştırılır. Son olarak bu karışıma damla çikolata yada ceviz eklenir. Önceden ısıtılmış 180 derecefırında 40 dk. pişirilir. Sogumaya birakilir.



SEKER HAMURU
Lokumla yapilan seker hamuru icin 250 gr sade lokum hafif suyla islatilir veya yikasaniz bile islakligi yeterli oluyor.Sonra ele yapismayan bir seker hamuru elde edene kadar elenmis pudra sekeri eklenir,istenilen kivama gelince  istenilen renkte gida boyasi eklenir.Bu hamurun yapilisi hem cok kolay hemde elastik oldugu icin diger seker hamurlarindan daha rahat istediginiz sekli verebilirsiniz. Istediginiz rengide ekledikten sonra tek yönde alt üst etmeden nisasta yardimiyla acilir.









0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.