Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

9 Nisan 2014 Çarşamba

BAT( Tokat yöresinden )


Almanya ya ilk geldiğim yıllarda hep canım istedikçe yapardım ama anladimki Batın zevki kalabalıkla çıkıyor, dün arkadaşlarım gelince onlara da bu lezzeti tattırmak istedim çoğu biliyormuş ama hic konusu geçmediği için benim haberim yokmuş, çok zevkle yedik :)



Yeşil mercimek, yeşil soğan, maydanoz, kuru soğan, domates salçası, dereotu, kıyılmış ceviz, ince bulgur (Tokat’ta bunların yanı sıra domates, yeşilbiber, reyhan eklenir) ile yapılır.

Yeşil mercimek önce haşlanır,çok az ince bulgur eklenir.Mercimeğin suyu süzülmez, soğumaya bırakılır. Üstteki malzemeler doğranarak soğumuş olan mercimeğe katılır. Biraz su eklenir. Hafif ve besin değeri yüksek bir soğuk öğün yemeği olarak salamura asma yaprağı ile servise sunulur.


2 bardak yesil mercimek haşlanır, mercimekler dağılmayacak ve suyunu süzmeyin,henüz sıcakken 1 cay bardağı ince bulgur eklenir. Soğuyunca  2 yemek kaşığı salca su ile iyice ezilir mercimeklere eklenir.Arzuya göre 2-3 tatlı kaşığı biber salcasida kullanabilirsiniz.yesil soğan ve maydanozda ince kıyılır ve eklenir, üzerine ceviz serpilerek servis edilir.Yanında Tokat köy somunu çok güzel olur. Afiyet olsun.




12 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım..:))

    YanıtlaSil
  2. face sayfand agörmüştüm sanırım. bloğa geç yüklüyorsun send ebenim gibi. Günlük tarifler öne geçiyorlar:) afiyetler olsun ellerien sağlık ben severim batı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Face sayfamdaki benim yaptigim degil :) bunu dün yaptim, günlük yüklüyorum ama bazende gec yükledigim oluyor, cok tesekkürler

      Sil
  3. ne şanslı misafirlerin var senin dolu dolu lezzet sunuyorsun maşallah
    g +

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Siedacım…
    Sevgiler tatlım...

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Değişik bir tarif olmuş. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık arkadaşlarınızla size afiyet şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  7. çok sevdiğim bir lezzettir..nefis görünüyor.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. çok hoş ben hiç bilmiyordum tarifi, ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik siedam hic yemedim tarifini yapip tadacam insallah kisa zamanda

    YanıtlaSil
  10. Süperrr ellerin dert görmesin
    Bağ yaprağı da var mı?
    ☺☺☺☺

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.