Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Mayıs 2014 Perşembe

CEVIZLI TARCINLI IRMIK HELVASI



MALZEMELER

1 su bardağı irmik
100 gr tuzsuz tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 su bardağı su
1/2 su bardağı süt
Ceviz
Tarcin

demlemek için:
1/2 yemek kaşığı toz şeker


İRMİK HELVASI
HAZIRLANIŞI

Öncelikle tereyağı tencereye alıp eritelim ve yakmadan kızdıralım.Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte,sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım.Rengi dönünce ocaktan alıp şekerini ekleyelim ve karıştıralım.suyu ve sütü de ekleyip biraz daha karıştırıp tekrar ocağa alıp,orta ateşte önce kaynamaya,sonra kısık ateşte arada karıştırarak şerbetini çekmesini sağlayalım.Suyunu tamamen çekene kadar kavurmaya devam edelim.
Suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatıp yarım kaşık şekeri de ekleyip, iri dövülmüs cevizleride ekleyip karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım ve 30 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
Ilık olarak servis edelim.Servis ederkende üzerine yarim ceviz ici ve tarcin ekliyoruz

1 yorum:

  1. Bügün her yerde helva var:)Nefis görünüyor elinize saglık..g+

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.