Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Nisan 2014 Çarşamba

Fas Usulü Etli Sebzeli Kuskus


Fas  gezimizde  Aisha hanimi ziyaret ettiğimizde bizim için özel yapmisti, onun yaptığı gibi olmasa da onun tarifiyle yaptım...
1 kilo iri doğranmış kuzu veya dana eti, dana etiyle yaptığınızda pişirme süresi biraz daha uzun oluyor.
Etleri  tencereye koyun ,üzerine 1 orta boy kuru soğanı halka seklinde doğrayıp ekleyin.iri doğranmış havucu,3 dis sarımsak, tuz ,karabiber,kimyon,köri,kişniş, aspir( yalancı safran), zerdacal ve az zencefil  koyun,  eğer taze kişniş varsa demet halinde koyun tadi ciksin diye ,, yoksa yarim demet maydanoz doğrayın.iki domateside rendeleyip etlere ekleyin yeteri kadar suyunu da ekleyip yarim saat kadar pisirin.Tüm sebzeleriniz iri şekilde doğranacak,  4 patates,  1 adet küçük kereviz ve 2  kabağı doğrayın.Tencerenize koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pisirin.




Kuskusunu hazırlamak için normalde kuskus tenceresi kullanılıyor, yoksa tipki kısır yaparken bulguru ıslattığımız gibi kaynar su ile ıslatıp iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin elinizle veya kaşıkla birbirine yapışmasını önlemek için karıştırın. Bu kuskus bizim yaptığımız kuskustan farklı daha çok ince bulgura benziyor.

Islattığımız kuskusu  etleri pişirdiğimiz tencerenin üzerine uyan bir tel süzgeç veya kevgire alip tencerenin üzerinde etlerin buharında biraz buharlayin. arada karıştırın. Sonra  genişçe bir servis tabağına alin. Et ve sebzeleri üzerine yerleştirip azda sosundan ekleyip servis yapin.
Afiyet Olsun


8 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.