Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Mayıs 2014 Salı

Közlenmiş Patlıcan Kebabı


2 Kilo patlicani mangalda veya firinda közleyin. ( mangal atesinde yapmanizi tavsiye ederim) biberlerinizi közleyin. 2 tane yesil biberi üzerini süslemek icin ayirin
700 gr.dana eti
2 sogan
1 bas soyulmus  sarimsak
5-6 tane yesil biber
6-7 domates
2 yemek kasigi tereyag
tuz, karabiber, kimyon, pul biber



Közlenmis patlicanlarin kabuklarini temizleyip,dilimleyip  toprak kabiniza yerlestirin.
700 gr.  kusbasindan daha kücük dogranmis etlerinizi suyunu cekinceye kadar pisirin.tereyagini ekleyin ve etler kizarana kadar kavurun, küp seklinde dogranmis soganlari ekleyin, sarimsaklari dogramadan hafif bicakla üzerine bastirip ezin, közlenmis yesil biberlerinizide dograyip etlere ekleyin,1-2 dakika kavurduktan sonra dogranmis domatesi ekleyip domatesler hafif yumusayinca  tepsiye dizdiginiz patlicanlarin üzerine dökün. Üzerine dilimlemis domatesleri ve biberleri dizip, servise  30 dakika kala firinlayin, sicak olarak dürüm ekmegi ile servis yapin. 
Afiyet olsun



6 yorum:

  1. toprak kaba bayıldım. lezzete bak olmuş. ellerine sağlık. g+

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık sizlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık sunum çok şık olmuş

    YanıtlaSil
  4. Eline saglik, harika bir sunum:)

    YanıtlaSil
  5. Aaa dün ben yorum bırakmıştım çıkmamış..? Ellerine sağlık canım tam benlik bu közlenmiş patlıcan kebabı.. nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.