Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Haziran 2014 Salı

FAVA



300 gr.Kuru Bakla
1 adet sogan
1 dis sarımsak
bir küçük cay bardağı zeytinyağı
1 kesme seker
Tuz
Limon suyu

Bir gece önce ıslattığımız baklaları üzerini gececek kadar su koyup haşlayın. Pişmesine yakin sekerini ilave edin. Piştikten sonra zeytinyağını, tuzunu ekleyip püre haline gelene kadar ezin. soğanı küp seklinde doğrayıp baska bir tavada şeffaf olana kadar kavurun püreye ilave edin.  Ezilmiş sarımsağı limon suyunu da bakla püresine ilave edip karıştırın.Servis tabağına alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı  gezdirin. Dereotuyla süsleyin.Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık Siedacım…
    Favayı çok severim..
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Elleri saglik cnm mis gibi olmus brnde mi yapsam bugun

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.