Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Haziran 2014 Salı

HUMUS


2 su bardağı haşlanmış nohut
3/4 su bardağı tahin
3/4 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 adet limon
tuz

Nohutlarınızı pişirdikten sonra üzerine soğuk su döküp elinizle biraz ovalayın, bu şekilde nohutların kabukları kolayca çıkacaktır.Yada Nohudun kabuklarından kolay ayrılması için haşlama suyuna bir çay kaşığı karbonat atarak yumuşamasını sağlayabilirsiniz.Kabukları soyulmuş olan nohudu rondodan geçirin, krema kıvamında olacak güzel ezilmezse humus pütürlü olur.
Sarımsakları iyice ezin. Tahin, zeytinyağı, 2 limon suyu, tuz ve sarımsakları bir kapta karıştırın. Rondo ile yapıyorsanız yavaş yavaş karışıma ekleyin. Humusun kıvamı  krema gibi olmaya  başladığında kimyonunu ekleyin. Mümkünse aroması kuvvetli bir kimyon secin kimyonun yogun kokusu humusu püf noktası bence...
Eğer sert ise tadına bakarak zeytinyağı ve limon ekleyin. Humusunuz soğudukça katılaşacağı için kıvamının ayarını ona göre ayarlayın.

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.