Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Haziran 2014 Çarşamba

TOKAT KEBABI


Tokat kebabi bence patlican kebablarinin icinde en lezzetli olan kebab türü ....
Özel sobasi olmadan yapmasi biraz zor ama yolunuz Tokata düserse mutlaka yemeden dönmeyin. Tokat kebabi ustasi babamida bulmusken kebabi yapmazsak olmaz. Babamin ellerine saglik...

MALZEMELER : 12-14 kisilik 

2 kilo patlican
4 kilo koyun veya  kuzu eti ( kusbasindan büyük dogranmis olacak)
4 bas sarimsak
1-2 adet sogan
1 su  bardagi süt
Olmazsa olmaz kuyruk yagi veya ic yag
2 kilo domates
500 gr. aci veya tatli yesil sivri biber
Tuz,karabiber,kimyon
Öncelikle etimizi terbiye etmekle ise basliyoruz.Bunun icinde kebabi yapmadan bir gün önce  geceden etimize küp seklinde dogranmis sogani tuzu, karabiber, kimyonu ve sütü ekleyip harmanlayin. Eger geceden yapmak istemiyorsaiz  5 saat önce etinizi hazirlayin.
Patlicanlarinizi uzunlamasina ikiye bölün,sonra 10 cm uzunlugunda dograyin. Patlicanin acisinin cikmasi icin tuzlu suda biraz bekletin, suyunu süzüp kurulayin.Sonra sislerinizin en üstüne gelecek sekilde kuyruk yagini takin.Patlicanlari sislere düz  degilde  hafif  egik sekilde takin. Eriyen kuyruk yaginin patlicanlarin üzerine dogru gelmesi lazim,yoksa  patlicanlariniz kuru olur. Patlicanlarin aralarinada kuyruk yaginin takilmasi lazim.
Asagi yukari sobanin büyüklügüne göre  sis sayisi degisiyor. Bizim sobanin 12 adet sisi var. 6 adet patlican 6 adette et olacak.etlerimizide sislere gecirdikten sonra, sislerden etlerin kaymasini önlemek icin sislerin uclarina  uygun birseyler takilir,. Benim sislerin uclarina minik delikler actik, ben kürdan takiyorum, bu daha kolay oluyor.Patlicanin sap kisimlarida bu is icin kullanabilirsiniz. Bu malzeme ile 3 - 4 sefer sisleri hazirlamamiz lazim. Eger bir kere yapiyorsak tek sefer 4-5 kisilik olur. Sobanin alt kisimdaki cekmecesinede küp seklinde dogranmis domatesler konur.Sarimsaklarda parcalanmadan kabuklari ile birlikte  sislere takilir  yesil biberlerde ayni sekilde hazirlanir, bu sobanin icinde pisirilir.Tüm malzeme pistikten sonra tepsiye sislerdeki et ve patlicanlar siyrilir,üzerine domates sosu dökülür, Kabuklariyla birlikte pisirilen sarimsaklarda soyulup kebaba karistirilir.








3 yorum:

  1. oy oyy oyy Rahmetli babam Turhal şeker fabrikasında görevliyken. Bulunmuştuk Tuthalda ve orada ne çok yemiştik Tokat kebbabından . Nefis olur nefis.

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    ne kadar değişik ilk kez görüyorum ama muhteşem görünüyor kimbilir nasılda lezzettlidir babanızın eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Babaciginin ellerine saglik bu lezzeti hep merak etmisimdir biliyorsun yöresele cok ilgim var bu tarifi cok arastirdim yanliz közde da yapildigi icin yapamadim insallah bir gpn yaparim

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.