Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

25 Temmuz 2014 Cuma

TEREYAGLI BAYRAM EKMEKLERi


Bayram kahvaltısı için değişik sekillerde ekmekler yapmak için yeni aldığım ekmek kalıplarını denedim. Çocuklarında çok hosuna gitti.Galiba bu ekmeklerden her hafta yaparım artık.
Lezzeti de güzel oldu poğaça tadında :)






Malzemeler :
 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı (300 ml ) sıcak süt
500 gr. un
yarim cay bardağı  ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı seker

Mayayı seker ve su ile karıştırıp köpürene kadar bekletin.Yoğurma kabına sıcak sütü, tereyağını ve tuzu ekleyip yağ sütün içinde  eriyene kadar karıştırın. Sonra köpüren mayayı ekleyip karıştırın ve unu ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Unu eksik gelirse  biraz daha un ekleyin. Üzerini kapatıp 1- 1,5 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru 3 eşit parcaya ayırıp rulo haline getirin.Yağlanmış kalıpların içine koyup 45 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.iki misli olması lazim.200 derecede ısıtılmış fırına verin ve 10 dakika bu derecede dursun 10 dakika sonra   firının ısısını 190 dereceye düşürün.25- 30 dakika daha pişirin, Kızarıp kızarmadığını kontrol edin.





2 yorum:

  1. ÇOK BECERİKLİSİN MAŞALLAH AMA KALIPLARA DA HAYRAN OLDUM BEN :)
    G +

    YanıtlaSil
  2. Çooook hoooooş ellerine sağlık.... bunları da hemen bakayım buradaki sitelere ...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.