Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Temmuz 2014 Pazar

NiLÜFER TATLISI



Malzemeler
 1 adet yumurta

 2 yemek kaşığı tereyag
 2 yemek kaşığı yoğur    
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın.


Yapılışı


Yumurta, eriyip soğumuş tereyagi ve yoğurt bir kapta karıştırılır. Aldığı kadar un ve kabartma tozu eklenip yoğrulur.  Kulak memesi yumusakliginda hamur olacak.20 dk. dinlendirilir.  Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılır. Unlu bir zeminde 2 mm kalınlığında açılır. Su bardağı, çay bardağı ve daha küçük bir kapakla yuvarlaklar kesilir. Her birinin dört tarafından bıçakla yarım cm boyunda kesikler yapılır. Büyük parça altta kalacak şekilde parçalar büyükten küçüğe doğru üst üste dizilir. Parçaların orta kısımları hafifçe ıslatılarak yapışmaları sağlanır. Tam ortası parmakla bastırılır. Kızdırılmış sıvı yağda iki tarafı kızartılır. Yağdan çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince soğuk olarak servis yapılır.  







0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.