Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Temmuz 2014 Pazar

Etli Yaprak Sarma



600 gr.orta yağlı  kıyma
1 su bardağı ince bulgur
3 dis  dövülmüş sarımsak
3 adet sogan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
su
Tuz, karabiber,nane,pul biber,reyhan, maydanoz
tüm malzemeleri karıştırın. 1,5-2 su bardağı suyuda ekleyin. Tuzun miktarını yapraginizin tuzuna göre ayarlayın, ben hic tuz koymuyorum. Resimlerde görüldüğü şekilde sarin. Etli sarmayı mümkün olduğu kadar küçük sarin, zeytinyağlıda olduğu gibi uzun ince olmasın. Tencerenin altına kemikli etlerinizi  yerleştirin, üzerinde et olmasa bile kemik sarmaya ayri bir tat verir.Yaprak sarmalarınızı gelisi güzel tencereye atin.Zeytinyağlı sarmadaki gibi dizmenize gerek yok :) Sarma islemi bittikten sonra sarmaların üzerine tabak veya dolma taşı denilen mutfak gerecini kullanın.Üzerine suyunu ekleyin ve kaynadıktan sonra orta hararetli ısıda 1-1,5 saat pisirin.Altini kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyag ve az sivi yag karışımında 1 adet küp doğranmış soğanı pembeleştirin. yarim yemek kaşığı salcayida ekleyin kavurun, yarim cay bardağı su ekleyerek biraz acin. Pisen sarmalarınızın üzerine döküp kapağını kapatın, sıcak servis yapın.













Dolma taşı


3 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım nefiss bir lezzet bu, yılar önce Amasyalı komşum getirmişti bu sarmalardan ilk kez o zaman tatmıştım ve bayılmıştım...:)

    YanıtlaSil
  2. Harika bir lezzet kokusu bizim eve kadar geldi ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.