Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Güllaç





1,5 litre süt
1,5 su bardağı seker
2 yemek kaşığı gül suyu
1 paket Güllaç
Ceviz ve fistik

 Sütünüzü kaynattıktan sonra sekeri ekleyip erimesini sağlayın.Hafif ilisin diye bekleyin. Tepsinize güllaç yaprağını bir kat yerleştirip  bir kepce süt dökün. 5 kat olunca çekilmiş cevizi serpin tekrar 5 kat daha dizin. Ayni islemi  bütün yapraklar bitene kadar yapin en son kata gelince süte 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin, üzerine dökün ve yesil fıstıkla  cevizle süsleyin. Artan iki güllaç yapraginida minik kaseleri kalıp  olarak kullanarak yaptım böyle daha hoşuma  gitti, hem servisi kolay hemde görüntüsü daha güzel oldu.
2 saat buzdolabında kaldıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyip servis yapin.







1 yorum:

  1. ramazanın olmazsa olmazı :) ellerine sağlık canım hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.