Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

4 Temmuz 2014 Cuma

Ramazan Pidesi





500 gr. un
1 cay bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı toz seker
1 tatlı kaşığı tuz
1 cay bardağı ılık süt
su
yarim paket instant maya ( veya yas maya)
üzeri için 1 yumurta sarısı
susam ve çörek otu
Unu yoğurma kabına alın, maya, seker,tuz,yag ve sütü ekleyin. Cıvık bir hamur olacak  ama sekil veremeyecek kadar degil,su ekleyerek kıvamını bulun. 1 saat mayalandıktan sonra fırın tepsinize hamurun yarısını alip elinizle düzeltip pide seklini verin. Üzerine yumurta sarisi sürün susam ve çörek otu serpin. 1 saat daha tepside mayalandırın ve 250 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika arasında pisirin.Fırının içine fırına dayanıklı küçük bir kapla su koyarsanız buharın etkisiyle daha güzel pişecektir.




1 yorum:

  1. afiyetle yenmiştir. mis gibi . ellerine sağlık. nefis görünüyor.
    g+

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.