Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Temmuz 2014 Pazar

Kolay Baklava


3 yumurta
1 fiske tuz
3 büyük cay bardağı un
2 türk kahvesi fincanı su
250 gr.suyu alınmış eritilmiş tereyag
1 tepsi için şerbet
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker

Çeyrek limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın.
Unun ortasını havuz gibi acip yumurtaları ekleyin.Su ilave ederek hamurunuzu yoğurmaya başlayın,  2 fincan suyun hepsini eklemeyin.kivamina bakarak eklemeyi yapin.15 dakika kadar yoğrulması lazim. Manti hamuru sertliğinde olacak.10 dakika kadar üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin.Dinlenen hamurdan 50 minik beze yapin. üzerini yine nemli bir bezle örtün.Acmak için 1 su bardağı un ile 1 su bardağı nişastayı karıştırın.5 er 5 er tepsinin boyuna göre  acin.yağlanmış tepsiye açtığınız 5 yufkayı serin,kenarlarındaki fazlalıkları alin.Her  5 yufkada bir yağlayın.25 yufkanın hepsini tepsinize yaydıktan sonra 350 gr.  dövülmüş ceviz veya fıstığı ekleyin.Tekrar 5er 5 er acarak 25 yufkayı bitirin. Toplamda 50 kat olacak. Baklavanızı  istediğiniz sekilde dilimleyin.En son kalan yağı az ısıtıp baklavanızın üzerine her yerine gelecek sekilde dökün.  180 derecede  25-30 dakika kızarana kadar pisirin.  serbette baklavada sicakkken şerbetini dökün. ben hemen dökmedim serbetim biraz ılıktı biraz fazla kıtır kıtır olmuş :)














0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.