Gül zerafetiyle çay saatlerinizi şenlendirin. ağızda bıraktığı tarçın tadı anlatılmaz yaşanır.
Yaklaşık olarak 20 tane elmalı gül için
500 gr. kilo un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 küçük cay kaşığının ucunda tuz
yarim bardak seker
1 tatlı kaşığı limon suyu
200 ml yoğurt ( 1 orta büyüklükteki cay bardağı )
1 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
Arasına sürmek için
50 gram oda sıcaklığında tereyağ
Esmer seker
Tarcın
Seker,tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın.Tereyağını,yoğurdu ,yumurtayı unu ve kabartma tozunu ilave ederek hamurunuzu 10 dakika yoğurun. kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.buzdolabında bekletin. Dinlenmesi lazım.
Elmaları hazırlamak için
5 bardak su
5 yemek kaşığı seker
limon suyu
10 adet elma ( elmaların büyüklüğüne göre sayı değişir )
Suyu, sekeri ve limon suyunu kaynatın.
Yarım dilimler halinde kesilmiş elmaları iki dakika kaynar suya batırıp çıkarın ve çıkanları kağıt havlu ile kurulayın.Soğumaya bırakın.Sadece yumuşaması lazım pişmesin.Hamurun ilk önce yarısını yapın diğer yarısı buzdolabında beklesin.
Soğuyan hamurunuzu tekrar biraz yoğurun.yarım cm. kalınlığında açıp şeritler halinde kesin.
Tereyağını fırça ile sürün ve biraz şeker ve tarçın serpin.Elmaları şekildeki gibi dizip gül seklini verin.
Elmalı şeriti sıkıca rulo yapin
Ve yağlanmış muffin kalıbının içine yerleştirin. Silikon kalıp veya kağıt kalıp kullanabilirsiniz.
Hamurun ikinci parçasını çıkarın ve aynı şekilde devam edin.
Orta kısmı hafifçe yükselirse istenilen yüksekliğe getirmek için elinizle basın.
180'de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edilebilirsiniz.
Ellerine sağlık. Elmalı tarifleri çok severim. Tarçın Elma ve tart , turta süper olmuş..
YanıtlaSilYummiiii :-D
YanıtlaSilEllerine saglik ilk firsatta deneyip paylasacagim
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık Siedacığım.... harika görünüyor😊😙❤
YanıtlaSilYa yine harikalar yapmışsın MaşaAllah. Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilDeğişik bir tarif olmuş.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle