Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Eylül 2014 Çarşamba

KALBiMDESiN :)



Gecenin bir vakti evde ekmek olmadığını  hatırlayıp,sevdiklerime kahvaltıda güzel bir ekmek  yapıyım ama en süslüsünden olsun dedim.Yapımı uzun sürdü ama tam istediğim gibi oldu.
 Isminide sevgili  Feriha ablamdan :) KALBiMDESiN GÜLÜM
Içine sevgi katılan ekmekte böyle olmalı değil mi ?




MALZEMELER 

450/500 mi. ılık süt
45 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  ceviz sirkesi ( baska sirkede olur )
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 1 kilo un yeterli oluyor
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).  3 yumurta, zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. 1 kilo unun hepsini ilave ettim,biraz elime yapışınca az daha un ekledim. streç film ile kaplayın ve iki katına kadar  mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside istenilen sekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.  170 derecede kızarana kadar pişirilir. Ben bu sekli vermek için uğraşırken mayalanma süreside  oldu onun için hiç bekletmeden fırına verdim. Bu tip ekmekler icin bu hamur en uygunu



























3 yorum:

  1. harika olmuş ellerine saglık canım safiye acar tok

    YanıtlaSil
  2. sanatçı ruhun muhabbetle birleşip şaheserler çıkarıyor
    MAŞALLAH LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAH
    KALBİMDESİN GÜLÜM :)))))))))))))))))))

    YanıtlaSil
  3. nasıl kıyıp yediniz ? sanat eseri olmuş.ELLERİN DERT GÖRMESİN.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.